Prajituri de la bucatari

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Prajituri de la bucatari

Mesaj  Admin la data de Sam Noi 10, 2012 11:36 pm

Prajitura cu nuci si mandarine


Ingrediente
Blat:250 g unt, 75 g crema ciocolata cu alune, 90 g zahar pudra, 6 oua, 400 g faina, 100g nuci macinate, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao, 50 ml lapte, o mana de mandarine din compot tocate
Glazura:
300 g ciocolata, 200 ml frisca
Decor: felii de mandarine



Mod de preparare
1. Se bat spuma untul cu crema de ciocolata si zahar. Se adauga pe rand ouale. Se bate bine dupa fiecare.

2. Se amesteca faina, nucile, praful de copt si cacao. Se inglobeaza in spuma de unt. Se toarna 50 ml lapte si se bate.

3. Compozitia se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace. Se scoate si se lasa la racit.

4. Blatul racit se inteapa cu o scobitoare, ca sa patrunda siropul, dupa care se taie blatul in bucati de prajitura de 4-5cm.

6. Se taie o mandarina in felii si apoi fiecare felie in 4 bucati. Se asaza intr-o tigaie de teflon, se presara 2-3 linguri zahar si se pune pe foc. Se calesc putin. Se lasa la racit.

7. Se topeste ciocolata in frisca lichida. Se toarna cate o lingura pe fiecare prajitura si se aseaza cate o felie de mandarina.

Mod de servire
Prajitura cu nuci si mandarine se serveste imediat, gata feliata.




Ultima editare efectuata de catre Admin in Sam Noi 10, 2012 11:38 pm, editata de 1 ori

Admin
Admin

Mesaje : 33
Data de inscriere : 28/06/2011

Vezi profilul utilizatorului http://totul.hitforum.ro

Sus In jos

Prajitura simpla cu crema de iaurt si mandarine

Mesaj  Admin la data de Sam Noi 10, 2012 11:37 pm

Ingrediente
Pentru blat:
5 oua,
5 linguri de zahar,
5 linguri de faina,
1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
500 g iaurt,
1 compot mandarine,
3 pliculete gelatina,
2 plicuri frisca,
zahar pudra dupa gust
Mod de preparare
In primul rand preparam blatul prajiturii. Separam ouale, galbenusurile le mixam bine impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, si avem un amestec pufos si aerat.

Adaugam faina, si albusurile batute spuma incorporandu-le usor. Prima data adauga 1/3 din albusuri pe care le amestecam cu galbenusurile, pentru a obtine texturi asemanatoare, dupa care incorporam si restul.

Aluatul astfel pregati il dal la cuptor la 180 de grade pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp pregatim crema de iaurt:

Scurgem mandarinele din compot si le tocam in bucati nu foarte mici, in doua sau trei e ok. Pastram zeama de la compot.

Se pune gelatina la inmuiat intr-o cescuta de apa rece timp de 10 minute. Se amesteca iaurtul cu fructele taiate bucatele si cu zahar pudra dupa gust. Gelatina se incalzeste la baie de aburi pentru a se omogeniza bine compozitia; daca este prea groasa se mai adauga 1-2 cescute de apa. Pentru a evita baia de aburi, gelatina se poate introduce maxim 1 minut la cuptorul cu microunde.

Se pregateste frisca, conform instructiunilor de pe plic (sau puteti folosi frisca lichida). Dupa ce s-a racit gelatina (cand este calduta) aceasta se incorporeaza usor in compozitia de iaurt, amestecand usor. La final se adauga si frisca si se amesteca usor pana la omogenizarea compozitiei. Se da la rece pana la utilizare.

Dupa ce blatul prajiturii s-a racit il intepam cu o scobitoare si il insiropam cu siropul de mandarine din compot.

Turnam crema deasupra si o nivelam bine, dupa care dam la frigider pentru cel putin 1 ora. Decoram cu felii de mandarine si ciocolata neagra razuita.

Mod de servire
Prajitura cu crema de iaurt si mandarine se serveste dupa ce s-a intarit crema.

Admin
Admin

Mesaje : 33
Data de inscriere : 28/06/2011

Vezi profilul utilizatorului http://totul.hitforum.ro

Sus In jos

prajitura pufoasa cu branza si mandarine

Mesaj  Admin la data de Sam Noi 10, 2012 11:40 pm

Ingrediente
900g branza de vaci
6 oua
150g zahar
150g unt
1 compot mic de mandarine
250g faina
coaja lamaie
aroma de vanilie
Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, si le batem spuma. Scurgem mandarinele din compot bine de seama. Untul la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul pana se topeste, se adauga cate un galbenus pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Se incorporeaza branza impreuna cu faina si mandarinele tocate eventual, si se amesteca usor, cu o paleta de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava de 20x30cm si se coace aproximativ 45 de minute la foc mediu.

Mod de servire
Dupa ce se raceste, prajitura cu branza si mandarine poate fi servita.


Admin
Admin

Mesaje : 33
Data de inscriere : 28/06/2011

Vezi profilul utilizatorului http://totul.hitforum.ro

Sus In jos

Re: Prajituri de la bucatari

Mesaj  Continut sponsorizat Astazi la 1:11 pm


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum