minuturi de la bucatari

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

minuturi de la bucatari

Mesaj  Admin la data de Mar Iun 28, 2011 8:25 am

lista de minuturi

Admin
Admin

Mesaje : 33
Data de inscriere : 28/06/2011

Vezi profilul utilizatorului http://totul.hitforum.ro

Sus In jos

rulada cu legume

Mesaj  Admin la data de Mar Iun 28, 2011 8:26 am

rulada din piept de pui si legume
.Rulada din piept de pui si legume


Retete postata in forum de Janet
ingrediente:

-1kg de piept de pui dezosat
-300gr legume(mazare,porumb,ardei gras rosu taiat cubulete mici)
-o lingurita de delikat
-sare,piper macinat
-2 lingurite de mustar

Mod de preparare:

Se toaca pieptul de pui ,marunt,la cutit apoi adaugam legumele si condimentele

Amestecam bine.Compozitia rezultata o impartim in doua si punem pe o folie de aluminiu,unsa cu ulei.
Rulam fara sa prindem folia in compozitie,dindu-i forma de salam,stringem capetele bine si punem rulourile intr-o tava in care punem apa,cuprinzind rulourile pe jumatate.punem la cuptorul incins cam 30 de min.nu mai mult ca iese prea uscata.Este foarte simplu!.

Admin
Admin

Mesaje : 33
Data de inscriere : 28/06/2011

Vezi profilul utilizatorului http://totul.hitforum.ro

Sus In jos

PIZZA FANTEZIE

Mesaj  Admin la data de Mar Iun 28, 2011 9:25 am


Aceasta pizza este rezultatul faptului ca m-au sunat niste prieteni (pe care nu-i mai vazusem de ceva timp), spunandu-mi ca intr-o ora si jumatate ajung pe la mine . Ca atare, am facut un inventar rapid prin frigider si am incropit combinatia pe care o vedeti.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 50 g + 200 g mozarella, rasa; 50 g emmentaler, rasa; 50 g branza gova, rasa; 50 g sunca de Praga, taiata cuburi; 185 g ton din conserva (scurs de ulei); 280 g ciuperci; 12 masline verzi; 1 lingura capere; 400 g mix de legume mexican (fierbeti-le si lasati-le sa se scurga bine); 100 g ananas; 100 g ketchup cu busuioc; 1 ceapa rosie, taiata inele; 1 rosie, taiata felii; sare; piper; busuioc; condimente pentru pizza; aluat pentru pizza (ingrediente si preparare blat de AICI-http://www.all-food.ro/2009/06/08/blat-de-pizza-crocant/).

Preparare Pizza Fantezie: In primul rand, pregatiti aluatul.

Intr-o tigaie, fara ulei, sotati un pic ciupercile (cca. 5 minute, pana se evapora apa pe care o vor lasa).

Cand aveti aluatul gata, puneti-l intr-o tava (eu am folosit una cu dimensiunile de 38×28 cm) si intindeti-l cu mana, prin apasari usoare si succesive, pornind din interiorul foii de aluat catre exterior. Procedati astfel pana ce reusiti sa intindeti aluatul in toata tava, ridicandu-l putin si pe margini.
Adaugati ketchup-ul si, ajutandu-va de o pensula, intindeti-l uniform, in strat subtire, pe toata suprafata blatului.

Acum urmeaza partea de… fantezie . Impartiti-va (imaginar) aluatul in 4 zone.

Pe una din cele 4 zone puneti cele trei feluri de branza (adica cele 50 g de mozarella, emmentaler si gova). Adaugati condimente de pizza, busuioc, iar deasupra asezati felii de rosie.

Pe restul de blat ramas liber asezati ca baza mixul de legume mexican. Condimentati cu un praf de sare si piper, dupa care continuati prin a adauga ceapa si ciupercile.

Avand deja baza de legume puteti trece mai departe: pe un al doilea patrat puneti tonul, pe al treilea sunca de Praga si, in ultimul patrat, asezati cuburile de ananas.

Deasupra pestelui adaugati caperele, iar peste sunca adaugati maslinele verzi.

Pe intreaga suprafata presarati uniform cele 200 g de mozarella rasa si condiment de pizza.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 20-25 de minute (eu o las 25 de minute, deoarece imi place ca blatul sa fie mai crocant).

Cand au trecut cele 20-25 de minute, scoateti tava din cuptor, transferati pizza pe un fund de lemn, portionati-o si o puteti servi.


Admin
Admin

Mesaje : 33
Data de inscriere : 28/06/2011

Vezi profilul utilizatorului http://totul.hitforum.ro

Sus In jos

APERITIV PRINCESS

Mesaj  Admin la data de Mar Iun 28, 2011 9:29 am

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 pachet aluat foietaj
1/2 cana ceapa tocata
1 lingurita unt
1 lingurita usturoi tocat
2 cutii ciuperci taiate 1 ardei verde iute
1/2 cana coniac
1 1/2 cana smintina
1 cana lapte
4 oua 1 virf cutit boia iute
sare
piper
cascaval ras.


Mod de preparare:
Se caleste ceapa in unt , se adauga usturoiul , dupa ce s-a calit putin se adauga ardeiul si ciupercile , se mai calesc 5 min , dupa care se adauga coniacul si se reduce focul. Cind sunt gata se lasa sa se raceasca, dupa ce s-au condimentat cu sare si piper .
Smintina se omogenizeaza bine cu ouale , boiaua , sare, piper si lapte la sfirsit .
Intr-o tava rotunda (se poate taia mai frumos, ca si feliile de tort )se pune aluatul, peste care adaugam coml=pozitia cu ciuperci si apoi cea cu oua. Razuim cascavalul si introducem la cuptor pina sa face o crusta deasupra.
Se poate servi cald sau rece , cu sau fara sos deasupra.

Admin
Admin

Mesaje : 33
Data de inscriere : 28/06/2011

Vezi profilul utilizatorului http://totul.hitforum.ro

Sus In jos

RULADA CU CREMA DE BRANZA

Mesaj  Admin la data de Mar Iun 28, 2011 9:30 am

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
60 gr unt
60 gr faina
300 gr lapte
4 oua
200 gr branza moale(eu am folosit philadelphia dar se poate folosi orice branza cremoasa)
50 gr parmezan
o mana masline
150 gr mortadella(orice mezel e bun)
50 gr cascaval taiat cubulete mici
marar,patrunjel sau ce verdeata vreti voi
ardei rosu cubulete mici
50 gr smantana groasa


Mod de preparare:
Facem un sos bechamel din unt,faina,lapte,astfel:
topim untul la foc mic:
adaugam toata faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase:
apoi adaugam laptele rece treptat si amestecam:
o lasam pe foc sa se lege bine pana arata asa:
o dam la o parte si asteptam sa se raceasca.
Pana se raceste sosul facem crema de branza.
Mixam branza philadelphia cu smantana,cubuletele de cascaval,verdeata,mortadella,ardeii,maslinele:
pana se transforma in crema
o bagam la figider.
Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam galbenusurile pe rand in sosul bechamel rece si mixam:
dupa ce am incorporat toate galbenusurile adaugam treptat albusul batut bat si amestecam de jos in sus pana se inglobeaza tot albusul:punem aluatul in tava de cuptor tapetata cu unt si hartie copt:pudram cu parmezanul ras aluatul si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru maxim 30 minute:
Dupa 30 minute o scoatem:o ungem(cat e calda cu crema )si o rulam:o punem in folie aluminiu si o dam la rece 2-3 ore(eu am lasat-o 45 minute)

Admin
Admin

Mesaje : 33
Data de inscriere : 28/06/2011

Vezi profilul utilizatorului http://totul.hitforum.ro

Sus In jos

APERITIV RECE RAPID

Mesaj  Admin la data de Mar Iun 28, 2011 9:31 am

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
1rosie
50g brinza telemea


Mod de preparare:
Se taie rosia in doua, in forma de stea. Se da branza pe razatoare, presarandu-se peste jumatatile de rosii.

Admin
Admin

Mesaje : 33
Data de inscriere : 28/06/2011

Vezi profilul utilizatorului http://totul.hitforum.ro

Sus In jos

PIEPT DE PUI IN STIL ITALIAN

Mesaj  Admin la data de Mar Iun 28, 2011 9:32 am

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
4 bucati file din piept de pui,
1 mozarella ,
3 rosii,
oregano,
ulei de masline,
lamaie,
sare,
piper,
unt pentru prajit.


Mod de preparare:
Se incinge untul intr-o tigaie cu capac, se aseaza feliile de piept de pui condimentate in prealabil cu sare, piper si suc de lamiie. Se intorc pe ambele parti pana sunt aproape gata.

Rosiile se taie felii se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu oregano. Se aseaza doua - trei felii de rosii pe fiecare gratar de pui si se acopera cu o felie de mozarella.

Dupa ce se inmoaie mozarella, puiul este gata. Se serveste cu cartofi natur.

Admin
Admin

Mesaje : 33
Data de inscriere : 28/06/2011

Vezi profilul utilizatorului http://totul.hitforum.ro

Sus In jos

Salata de leurda cu knorr ardei si verdeturi

Mesaj  Admin la data de Mar Iun 28, 2011 9:33 am

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
usuroi si ceapa verde
o legatura de leurda
2 rosii
ulei de masline
sare
knorr salad dressing ardei si verdeturi


Mod de preparare:
Se curata, spala si se taie potrivit ingredientele de mai sus, se asezoneaza cu ulei de masline si knorr salad dresing ardei si verdeturi.

Admin
Admin

Mesaje : 33
Data de inscriere : 28/06/2011

Vezi profilul utilizatorului http://totul.hitforum.ro

Sus In jos

CIORBA DE TECI GALBEN DE FASOLE

Mesaj  Admin la data de Mar Iun 28, 2011 9:35 am

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
200g teci de fasole
1 morcov
2 cepe
2 rosii
1lingura de ulei
sare
iaurt(smintina)
1 ardei iute
cimbru


Mod de preparare:
Ceapa se taie pestisori,morcovul in forma de pana ,se calesc putin dupa care se adauga tecile date in citeva clocote mai inainte si rosiile razuite. Se adauga zeama in care au fiert tecile,sare dupa gust.
Se serveste cada sau rece cu cimbru ,ardei iute ,iaurt sau smintina (dupa preferinta).

Admin
Admin

Mesaje : 33
Data de inscriere : 28/06/2011

Vezi profilul utilizatorului http://totul.hitforum.ro

Sus In jos

PIZZA CU BACON

Mesaj  Admin la data de Mar Iun 28, 2011 9:36 am

.Timp de preparare:
15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
100 gr bacon
300 gr faina
100 gr brinza de capra
1 lingura pasta de rosii
checiap
1 ardei gras
1rosie
un praf de sare
1 lingurita drojdie uscata
1lingura otet
cimbru uscat
50ml ulei
1 cescuta apa calduta
maghiran verde


Mod de preparare:
Din faina,20 ml ulei,drojdie,apa calduta,otetul si cimbrul se framinta un aluat potrivit.Acesta se intinde luind forma vasului in care se coace (grill),uns inainte cu putin ulei pe baza lui.Deasupra se aseaza pasta de rosii subtiata cu putina apa,beconul taiat in fisii subtiri,rosia si ardeiul taiate julien ,deasupra se presara brinza de capara data pe razatoare.Se orneaza cu maghiran .

Admin
Admin

Mesaje : 33
Data de inscriere : 28/06/2011

Vezi profilul utilizatorului http://totul.hitforum.ro

Sus In jos

Clatite cu crema fina tartinabila cu alune

Mesaj  Admin la data de Mar Iun 28, 2011 9:36 am

Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
250g faina
200ml sifon(apa minerala)
coaja rasa de lamie
esenta de rom
1praf de sare
100g crema fina tartinabila cu alune
50ml ulei
menta verde


Mod de preparare:
Din faina si sifon se prepara o compozitie de consistenta unei smintini mai subtire la care se adauga un praf de sare,coja rasa de lamiie si citiva stropi esenta de rom.
Se unge fundul taigaii cu ulei dupa care se toarna compozitia cu ajutorul unui polonic.Se coace pe ambele parti intorcind clatita fie prin aruncare in sus (cine are experienta) fie ajutidu-te de un cutit cu lama subtire.
Se umplu apoi clatitele cu crema tartinabila cu alune(se gaseste in comert).

Se orneaza apoi cum doreste fiecare.
Pofta buna!

Admin
Admin

Mesaje : 33
Data de inscriere : 28/06/2011

Vezi profilul utilizatorului http://totul.hitforum.ro

Sus In jos

CARNE DE OAIE LA GRATAR

Mesaj  Admin la data de Mar Iun 28, 2011 9:38 am

Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1kg carne de oaie
sare
250 ml vin (alb sau rosu)
Knorr Punga Magica (condimente pentru carne de pui si porc cu vin)
piper macinat.


Mod de preparare:
Se pregateste carnea de oaie si se marineaza cu vin, piper macinat, sare timp de 15'. Se condimenteaza cu Knorr Punga Magica (condimente pentru carne de pui si porc cu vin).

Admin
Admin

Mesaje : 33
Data de inscriere : 28/06/2011

Vezi profilul utilizatorului http://totul.hitforum.ro

Sus In jos

Re: minuturi de la bucatari

Mesaj  Continut sponsorizat Astazi la 1:10 pm


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum